Руският актьор Владимир Машков, художествен директор на московския театър Олег Табаков,

...
Руският актьор Владимир Машков, художествен директор на московския театър Олег Табаков,
Коментари Харесай

Владимир Машков: Американец не може да изиграе руския характер

Руският артист Владимир Машков, художествен шеф на московския спектакъл " Олег Табаков ", назова сътрудника си Арнолд Шварценегер " камък с очи "  и отсече, че американските актьори в никакъв случай не биха могли да изиграят безапелационно съветския народен темперамент, заяви KP.RU.

Той направи изказването си по време на фестивала " Таврида "  в окупирания Крим, където преди ден събра голяма войска от фенове. На конференцията му се струпал толкоз народ, че столовете в залата не стигнали и се наложило феновете да седят на пода, до момента в който тв операторите валсирали с камерите си сред стотици ръце и крайници, живописно разказва уеб сайтът обстановката.  

За един час Машков съумял да отговори единствено на два въпроса от публиката, по тази причина пък толкоз " напоително ", че за модераторите на събитието било невероятно да го пресечен. В един миг диалогът стигнал до другите езикови култури. При изговарянето на изречение интонацията при американците последователно се покачва, а при руснаците се намалява, тъй че никой от съветските артисти, отпътували за Съединени американски щати, няма да може органично да свикне с новия езиков код, безапелационен бил Владимир Машков. Ето за какво, според него, американците в никакъв случай нямало да могат да изиграят безапелационно функции на руснаците. " Посочете ми най-малко един британски или американски артист, който е изиграл добре руснак? ", обърнал се Машков към аудиторията. " Арнолд Шварценегер! ", страхливо подхвърлил някой от залата, при което съветската мегазвезда излязла от кожата си. " Какво-о-о-о? Никога! Никога! Този камък с очи, който няма нищо общо с артист, няма да може нито да възпроизведе, нито да разбере смисъла на съветското слово! Това е въпросът! Няма нито един подобен, в това число най-великите Де Ниро, Ал Пачино, Дъстин Хофман… Защото втората сигнална система, която дава отговор за речта, няма да им разреши да го създадат. Ние сме разнообразни и се държим друго. Движим се по различен метод, имаме различен хъс ", избухнал Машков.

Актьорът дал образец за това по какъв начин той постъпил преди доста години, когато бил извикан за пробни фотоси в Холивуд. Без да знае езика, той съзнателно прочел британския текст с съветска " понижаваща се "  интонация, с цел да звучи заплашително, и това проработило. " Те наподобява схванаха защо приказвам, само че не схванаха с каква цел го върша по този метод ", коментирал Машков и добавил, че тактиката му имала стремежи резултат: той бил утвърден за продукцията и му била издадена зелена карта. Въпреки това съветският актьор не се задържал дълго в Америка.

В свое друго неотдавнашно обществено изказване Владимир Машков посъветва онези, които се пробват да " канселира "  руската просвета, да заличат едното от мозъчните си полукълба, с цел да спрат да мислят. Тогава той акцентира, че съветската просвета е неотменна част от международната и същността й се показва в страданието и непрекъснатото търсене на истината.

58-годишният артист и режисьор Владимир Машков има десетки основни функции във филми като " Аляска, сър! ", " Американската щерка ", " Любов на острова на гибелта ", " Двайсет минути с ангела ", " Олигарх ", " Кандахар ", " Распутин ", " Идиот "  по Достоевски, където е в ролята на Парфьон Рогожин, в нашумелия сериал " Пепел "  и други Снимал се е и в редица холивудски продукции, измежду които " Мисията невъзможна: Режим призрак ", " В тила на врага ", " Американска рапсодия "  и други В момента артистът попада под глобите на Европейския съюз поради поддръжката си към съветската нападателна външна политика след нашествието в Украйна.

През март пък фамозната холивудска звезда и някогашен губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер разгласява в обществените мрежи 10-минутно енергично видеообръщение към руснаците. В него артистът, който е роден в Австрия, изяснява какъв брой обича съветския народ и какъв брой страда за това, че сега той е жертва на дезинформация. В изказването си той разобличава някои от постоянно повтаряните мантри на путиновата агитация. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР